15 Şubat 2011 Salı

KEKOVA YAT TURU


Ülkemizde yapılan tekne turları içinde buram buram tarih kokan, ender ve gizemli bir yat gezisidir. Bu da Kaş' ta yapılması gerekenlerden aktivitelerden ilki olmasına nedendir. 
Tur kapsamında koylardan Akvaryum Koyu, Tersane Koyu, Gökkaya Koyu ve Burç Koyu bulunur. Bu koylarda yüzmenin haricinde tarihi koklar, geçmişe kulaç atıp Roma Dönemi kalıntılarından büyülenirsiniz.
Bir diğer durak ulaşımı sadece denizden olan Likya döneminden kalma muhteşem bir kale; Simena... Diğer adıyla Kaleköy. Burada fotoğraf makinanıza çok ihtiyacınız olacak. Güzel kareler yakalayıp Simena' da keyifli bir tur atacak, sonra denizin içindeki lahitleri yüzerek göreceksiniz.
Depremler sonucu sular altında kalan Likya'nın ticaret merkezi Batık Şehir de Kekova turu kapsamındadır. Burada denizin içinde gözle görülür mesafede Likya Lahitleri, hamamlar, yerleşim alanları gibi birçok Likya Dönemi harabeleri bulunur. 
Turun güzergahı seçilen tur şirketine göre değişebilir.
Bu tur 2 farklı yolla yapılabilir. Biri Kaş Limanı'ndan hareketle sabah 10:00 akşam 18:30 saatleri arasında yapılan tamamı deniz ulaşımıyla yapılan turdur. Bu turda başlangıç noktasına varış 2 saat sürecektir.
Diğer alternatif Kaş'tan sizi araçlarla 45 dakikada Üçağız köyüne ulaştırır ve tura buradan başlar. Böylece Kekova'da daha çok zaman geçirmenizi sağlar.
Burada merak edeceğiniz ve sormak isteyeceğiniz çok şey olacaktır. Bu yüzden  alternatifleri değerlendirirken tecrübeli bir rehber ve ayrıca iyi bir öğle yemeği veriliyor olmasına dikkat edilmelidir.
Kaş'a geldiyseniz bu tur muhakkak yapılmalı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder